RSS

Dagens fynd

Tröstade mig med en liten påse garner idag när jag hade vägarna förbi Erikshjälpen. Hittade även en liten bit stramalj som jag ska använda till att experimentera med i hopp om att skapa ett fins fodral till mitt Nintendo DS. Är dock för tät väv för att jag ska kunna använda mig av mönstret jag hittat.

Nytt projekt

På dagens pysselträff började jag på en dragspelsbasker. Har sett att både den ena och den andra har gjort sådana så jag antar att det är inne just nu. ;-) Antagligen kommer det dock vara för varmt att bära den när den väl blir klar, tyvärr.

För en gångs skull tänkte jag dock på färgkombinationen innan jag började. Är annars expert på att ta färger jag gillar och bara sticka på och först när jag är klar så inser jag att jag inte har några kläder som matchar. Men om mössan blir klar kommer den matcha åtminstone en av mina vinterjackor. Framsteg med andra ord.



UPPDATERING: Färdiga resultatet ses nu här.

Vantfrossa

Via AnnaKikas blogg hittade jag en länk till 4500 lettiska stickade vantar med underbara mönster. Man kan även tanka hem dem så man har dem på sin dator här.

Kvällens sysselsättning är med andra ord säkrad.

Gröna muddar med pärlor och mönster

Det är för mycket skola och vårtrötthet nu för att det ska finnas kraft kvar för kreativitet tyvärr. I väntan på nyproduktion tänkte jag fylla på med lite gamla* projekt så det fylls på här lite.

Dagens får bli de muddar jag bär idag som jag gjorde i december. Är någon intresserad av en opedagogisk mönsterbeskrivning går det att hitta här. Är hur som gjorda av grön bomull med detaljer i rött, rosa och vitt samt en rad med instickade pärlor.

(Klicka på bilden för att få se den betydligt större.)

* Med tanke på att det var mindre än ett halvår sedan jag lärde mig sticka är det ju inte speciellt gamla egentligen.

Svåra val

Är redan trött på den bruna mössan jag stickar (som kommer att bli på tok för stor) oh kan inte bestämma mig om jag ska fortsätta vara duktig och bara göra ett projekt i taget eller om jag ska påbörja ännu några andra.

Vi pratade om det på pysselkvällen i onsdags och det verkar som det är mer respekt att ha ett projekt åt gången och faktiskt göra klart allt än att ha massor av halvfärdiga. Får fundera. Dessutom måste jag göra klart den bruna mössan så jag får loss stickorna och kan börja på den gröna mössan som jag verkligen vill ha.

Pulsvärmare med tegelmönster



Från början var det meningen att det skulle bli ett par pulsvärmare som följde mönstret Cecilia i Adolfssons pulsvärmebok. Så blev det naturligtvis inte. Uppenbarligen förstod jag inte mönsterbeskrivningen och fick improvisera, vilket ledde till att allt blev tokbrett. Rutmönster blev det hur som, om än på fel sätt.

Lösning: att ändra mitt i och tänka om och hitta på eget och nu är jag rätt nöjd med resultatet. Dessutom får jag ju kalla dem mina egna och säga att det är mitt eget mönster, om än efter inspiration.

Nyöppnat!

Jo jag har redan den vanliga bloggen och pysselbloggen men med tanke på hur frenetiskt jag pysslar nu för tiden så borde jag ha en blogg enbart för det så ingen av de andra två blir för fyllda av mina små och stora projekt.

Just nu är det mest stickning som gäller men jag misstänker att det inte kommer dröja länge förrän jag blir lika fanatisk med något annat material.

Fortsättning följer...