RSS

Första strumporna!

Äntligen är jag klar med mitt livs första egenstickade strumpor! Tog typ bara ett halvår - mest för att strumpa två var så otroligt tråkig...


Stickade på strumpstickor nr 5. La upp 48 maskor och stickade först ribbstickning (2 räta och två aviga) och enbart slätstickning på själva foten och hälen. Varje färg är i fyra varv. Utgick från en nybörjarbeskrivning ur En rät, en avig av Eva Alm (1980) vilket innebar en mycket enkel häl men gav enligt mig inte så tillfredställande resultat... Nästa gång (om det blir någon sådan) så ska jag försöka göra hälarna på det sätt som de flesta andra verkar göra.

Hur är det möjligt?

Jag förstår inte alls hur jag har kunnat sticka så pass länge utan denna dyrgrip! Plötsligt behöver jag inte:

1. hålla räkningen medan jag stickar
2. sitta och räkna i efterhand
3. höfta när jag gör andra mudden och hoppas på att de blir ungefär lika.

Vilken lycka! Och roligt att snurra fram ny siffra! Passar bra nu när jag är inne i stickhysteri och har massor av projekt på gång.

Förlängning

Nu är kylan här! Dags att plocka fram alla mina muddar med andra ord...

När jag satte på mig mina röda pärlmuddar insåg jag att de var på tok för korta och bestämde mig därför för att testa att förlänga dem. Jag stickade därför en ungefär lika lång mudd fast helvit i ribbstickning (2 räta, 2 aviga) och sydde därefter ihop muddarna och dolde skarven med ett bomullsband som jag sydde på för hand med små små osynliga stygn. Betydligt varmare!


Det som var lite knepigt var att få bandet snyggt. Det gäller att hålla garnet utsträckt så man får mudden över handleden sedan. Nu är det lite väl tajt för att lätt ta på och av muddarna och ändå är bandet lite väl "bubbligt". Antar att det är något jag får öva på.