RSS

Paketöppning!

Idag var det rena julafton hos mig, eller kanske snarare födelsedag, med tanke på att det bara var jag som fick öppna paket. Inte mindre än fyra småpaket från Traderasäljare och ett från Adlibris!



Paketet från Adlibris innehöll stickbibeln Stitch'n bitch och den söta mössboken Itty-bitty hats. Har bara hunnit snabbläddra i båda men än så länge är jag helt nöjd med båda köpen. Jag känner förvisso typ bara ett barn men min förhoppning är att jag kan omvandla mössmönstren till lite större storlek. Vi får väl se hur det går med det...


Och så har jag ropat in smidiga och korta strumpstickor på 13 cm! Har ännu inte invigt dem men misstänker att det kommer att vara mycket smidigare än vanliga lite längre. Här ska stickas muddar! Återkommer när jag har invigt dem.

I påsarna ligger ett smyckelås (så att jag förhoppningsvis kan knåpa ihop ett halsband av mina tovade bollar) och små berlocker med texterna "hand made" och "made with love". Funderar på att sätta dem på i alla fall några av mina alster där det passar.

Vill du ha lika fina stickor som jag hittar du dem under "tillbehör" hos Garntrollet.

Födelsedagspresent

Igår var jag på födelsedagsfest hos Moa och hon fick ett Perditaarmband av mig i mönstret Lilacs, vilket var Pulsklubbens påskmönster.



Använde ett ljusblått garn med blåmelerade pärlor och blåa knappar. Stickor 2,5. Och en liten virknål för att göra knapphålsöglorna. Den var ett jättekul mönster och såg betydligt svårare ut än det var så det ska bli minst en till mig själv också. Ska dessutom försöka mig på något av de andra två Perditamönstrena innan jag raporterar in till klubben har jag tänkt.

Det var första gången som jag har blockat något jag stickat och det gick bra! Höll stickningen helt snabbt under kallt vatten och spände sedan upp den med hjälp av knappnålar på en kartongbit. Måtten efter blockningen blev 6 cm bred och 16 cm lång och då gjorde jag nio upprepningar av mönstret.


Det blev lite stressigt med blockningen i och med att jag påbörjade stickningen samma dag men med hjälp av en hårfön kunde jag snabba på processen lite. Så här såg hur som paketet ut när det var dags att ge sig iväg - en garnbit och en bit begagnad tapet. ch det blev en helt trevlig fest. =)

Mångfärgad halsduk

Sedan några dagar är jag klar med mitt första försök till skarf/halsduk. Lite feltajmat nu i värmen men den har visat sig vara perfekt för kvällspromenader.


Tycker helt mycket om att den är så formbar. Den är ca 170 cm lång så jag kan både ha den virad flera varv runt halsen (vilket är det jag har haft mest) eller mer hängande som en vanlig halsduk. Och så är den så fantstiskt mjuk! Enda nackdelen är att den luddar av sig en del...


Garn: Red Heart Damaris Color

Stickor: 15


Hur jag gjorde: Jag la upp 12 m och stickade sedan *2 räta maskor tillsammans, omslag* hela tiden och både på rät- och avigsida. Toklätt och snabbt och jag är jättenöjd med resultatet!


Den fina virkade blomman på bilden kan jag dock inte ta åt mig äran för. Den har Rebecca gjort och gett till mig i födelsedagspresent.