RSS

Mobilfodral

Ett och annat projekt blir faktiskt färdigt, sommarvärmen till trots. Ny mobiltelefon innebär ju självklart nytt fodral! Mobilfodralet blev egentligen klart för några veckor sedan, men det var precis innan jag åkte iväg nästan en vecka och sen var det bortglömt att det ännu inte var publicerat.


Tillverkningen är dock inte glömd. Jag såg mobilfodral i affären för 100 kr och tänkte att "äh, det där kan man ju göra både billigare och snyggare själv". Och så försökte jag. Skulle ju givetvis stajla till det ordentligt även om jag inte har sytt på tusen år. Tänkte att det kunde vara smart med extra foder och ficka för hörlurarna.

Resultatet blev sådär om man är petig. Har använt det dagligen så jag är inte helt missnöjd men det är lite buckligt och snett och att hörlursfickan rymmer max en nyckel ungefär, vilket i och för sig har varit praktiskt nu när jag har hälsat på mina föräldrar och varit tvungen att hålla reda på en lös extranyckel.


Fodralet består av ett snajsigt yttertyg från Ikea, skumplast som mellanfoder från Åhléns, en stuvbit mörkgrått ylle från min stuvbitskista, lite grått tyg till insidan av fickan och en begagnad dragkedja. Och så en liten bit kardborr och cirka tre kilo tålamod. Mönster finns inte utan det var en enda lång frilansande resa.


När det är lite svalare ska jag ge mig på det igen och göra ett nytt försök. Denna blev lite liten och än så länge passar nog mitt gamla bättre rent storleksmässigt.