RSS

Dödergöksmuddar

Dessa muddar har egentligen varit klara ett bra tag men jag var inte helt nöjd med bilderna och så skulle jag ta nya men de blev ännu sämre så nu tar jag några av de första i alla fall.




Det ursprungliga mönstret är Dödergöks Muddar med spets i silkealpaca som var ett av junimönstren i Pulsklubben.


Jag använde dock ett helt annat garn och storlek 4 på stickorna, vilket inte var så smart för spetsen syns knappt alls på mina. Jag gjorde dem även dubbelt så långa och istället för att sy ihop dem virkade jag öglor och satte fast hjärtknappar. För att piffa lite extra trädde jag även i ett smalt rött sidenband.




Jag är helt nöjd med dessa! Är dock lite väl varma och sidenbandet är lite väl flaxigt ibland men jag älskar färgerna och de söta knapparna.


Rolig virtuell korsstygnstävling

Idag hittade jag en rolig tävling på Aftonbladets Wendelasida som går ut på att skapa sin egna korsstygnstavla med hjälp av några musklick och ett par väl valda ord. Det var lite för få valmöjligheter för att helt inspirera mig till att känna tävlingslusta men nog för att inspirera mig till att ta fram korsstygnen igen och skapa små roliga citattavlor. Påminner ju starkt om Huetts bok Korsstygn på nytt som kom förra året. Bra tävling att få inspiration av som sagt. Kanske årets julklapp?

Nymålad byrå

Jag är världssämst på att uppdatera min blogg och även väldigt dålig på att ta tag i att fota mina projekt, som ju är ett första steg till att kunna blogga. Dock får jag ett och annat projekt klart och även om det nu har gått ett tag så får jag väl redovisa mina senaste "skapelser" här efter hand. Idag tog jag mig nämligen tid att fota en del av dem.


Byrån har varit ett riktigt långt projekt och förtjänar därför ett riktigt långt blogginlägg, så håll till godo:


Det började med att pojkvännen flyttade in i våras och behövde egen byrå för att få plats med allt. Han fick plats med alla sina kläder(!) i den jag tidigare hade för enbart trosor, strumpor och BHar och jag började leta efter en ny.


En del av semestern i somras gick till att springa på loppisar och mäta för det var inget stort utrymme jag hade till godo. Tillslut gav jag upp och lurade med tidigare nämnd pojkvän till IKEA och tog billigaste möjliga.


Och så tänkte jag att jag skulle lära mig måla.


Efter att ha åkt omkring i massor av affärer utan att knappt hitta någon möbelfärg alls och insett att det definitivt inte finns i några roliga färger (försent fick jag reda på att man ska PRATA med dem i affären och att de kan BLANDA vilken nyans man vill typ) gav jag upp och använde färgen jag precis reashoppat på Panduro. Den var alls inte gjord för möbler utan vanlig akrylfärg men jag var vild och galen och tänkte att det alltid går att måla över.


Jag hade två mörkgröna tuber och en ljusgrön så jag tänkte använda den mörkgröna till själva byrån och ljusa till eventuella schabloner.


Jag målade på och blev helt nöjd men när det var dags att öppna andra tuben för att måla tjockare lager insåg jag att jag tagit fel och målat byrån i den ljusgröna. Kvar hade jag två mörkgröna tuber.


Det tog någon (eller några) veckor att komma över traumat och ytterligare en tid att bestämma att det fick vara så och måla mörka schabloner istället. När jag väl bestämt mig så långt så tog det bara några futtiga veckor att bestämma vilken schablon och samla mod att våga.


Och lackningen tog även den någon vecka men att lägga omslagspapper i lådorna tog bara nån timme!


Och resultatet blev detta:


Bild till vänster lånad av IKEA.


Och jag är helt nöjd även om det tog lite väl lång tid att nå målet. Jag har dock inte haft ork att fylla den än för jag är rädd att jag inte kommer att få plats med allt jag vill och det är nog inte läge att köpa ännu en byrå även om jag har två tuber med färg kvar...