RSS

En krokodil och en giraff

Jag ska försöka fota och blogga om alla gamla klara projekt nu när jag är hemma och ledig några dagar till. Några saker har blivit klara nu över julen och andra har varit klara länge länge men jag har bara inte tagit mig tid att blogga om det.

Först ut är den rafflande fortsättningen på förskoleprojektet på jobbet. Monsterskogen har ja redan bloggat om men det var egentligen giraffen och krokodilen som var den första berättelsen som presenterades för klasserna. Det är bilderboken Krokodilen och giraffen - vilket kärlekspar! av Daniela Kulot.


Precis som med monsterskogen är det en skokartong som jag inrett. Tapeterna och golvet är av omslagspapper och dörrarna (som till många barns besvikelse inte går att öppna) är påklistrat brunt papper.
Precis som monstren är krokodilen och giraffen gjorda av Model Magic-lera från Crayola och sedan målade med hobbyfärg och tillslut lackade. De små detaljerna som munnen och andra svarta linjer gjorde jag med en vanlig vattenfast penna.


För att få lite stadga i giraffens långa hals stoppade jag i en liten pinne. Minns inte om det var en tandpetare eller en bit av en blompinne.


Som pricken över i letade jag upp bilder på en krokodil och giraff ur en gammal tidning och använde ramar från Bokias reklamblad. Det var olika författare i ramarna som jag skar bort och ersatte med bilderna jag hittat. Jag klistrade det sedan på en bit kartong och satte upp dem med hjälp av häftstift och en liten ring jag tejpade fast på baksidan. På så vis kan jag lätt ta bort dem och välja om krokodilen ska titta på tavlan av giraffen eller den på sig själv. Fast visst är det sötast om de tittar på varandra?



Lägesrapport

Huj vad tokdålig jag har varit på att uppdatera här på sistone! Skyller på brist på tid - inte bara att blogga utan även att pyssla. Har knappt ens haft tid och ork att gå på pysselträffarna som är varje vecka...

Men ett och annat har jag gjort och snart är det jul och då ska jag ta mig tid att fota och blogga om det jag har skapat på sistone och se till att bli klar med ett och annat. Låter bra va?

Men först ska jag sova och jobba veckan ut. =)