RSS

Nystart

Det är synd och skam att jag har ignorerat bloggen så här länge, speciellt med tanke på att jag faktiskt har läsare som ramlar in här med jämna mellanrum.

Så - nytt år och nya bloggartag! Jag börjar helt enkelt med att göra något åt bloggens utseende. Det krävs lite kreativt html-kodande. Får se om det blir som jag vill.

Återkommer med en uppdatering av de två senaste årens kreativa skapelser.

En krokodil och en giraff

Jag ska försöka fota och blogga om alla gamla klara projekt nu när jag är hemma och ledig några dagar till. Några saker har blivit klara nu över julen och andra har varit klara länge länge men jag har bara inte tagit mig tid att blogga om det.

Först ut är den rafflande fortsättningen på förskoleprojektet på jobbet. Monsterskogen har ja redan bloggat om men det var egentligen giraffen och krokodilen som var den första berättelsen som presenterades för klasserna. Det är bilderboken Krokodilen och giraffen - vilket kärlekspar! av Daniela Kulot.


Precis som med monsterskogen är det en skokartong som jag inrett. Tapeterna och golvet är av omslagspapper och dörrarna (som till många barns besvikelse inte går att öppna) är påklistrat brunt papper.
Precis som monstren är krokodilen och giraffen gjorda av Model Magic-lera från Crayola och sedan målade med hobbyfärg och tillslut lackade. De små detaljerna som munnen och andra svarta linjer gjorde jag med en vanlig vattenfast penna.


För att få lite stadga i giraffens långa hals stoppade jag i en liten pinne. Minns inte om det var en tandpetare eller en bit av en blompinne.


Som pricken över i letade jag upp bilder på en krokodil och giraff ur en gammal tidning och använde ramar från Bokias reklamblad. Det var olika författare i ramarna som jag skar bort och ersatte med bilderna jag hittat. Jag klistrade det sedan på en bit kartong och satte upp dem med hjälp av häftstift och en liten ring jag tejpade fast på baksidan. På så vis kan jag lätt ta bort dem och välja om krokodilen ska titta på tavlan av giraffen eller den på sig själv. Fast visst är det sötast om de tittar på varandra?



Lägesrapport

Huj vad tokdålig jag har varit på att uppdatera här på sistone! Skyller på brist på tid - inte bara att blogga utan även att pyssla. Har knappt ens haft tid och ork att gå på pysselträffarna som är varje vecka...

Men ett och annat har jag gjort och snart är det jul och då ska jag ta mig tid att fota och blogga om det jag har skapat på sistone och se till att bli klar med ett och annat. Låter bra va?

Men först ska jag sova och jobba veckan ut. =)

Dödergöksmuddar

Dessa muddar har egentligen varit klara ett bra tag men jag var inte helt nöjd med bilderna och så skulle jag ta nya men de blev ännu sämre så nu tar jag några av de första i alla fall.




Det ursprungliga mönstret är Dödergöks Muddar med spets i silkealpaca som var ett av junimönstren i Pulsklubben.


Jag använde dock ett helt annat garn och storlek 4 på stickorna, vilket inte var så smart för spetsen syns knappt alls på mina. Jag gjorde dem även dubbelt så långa och istället för att sy ihop dem virkade jag öglor och satte fast hjärtknappar. För att piffa lite extra trädde jag även i ett smalt rött sidenband.




Jag är helt nöjd med dessa! Är dock lite väl varma och sidenbandet är lite väl flaxigt ibland men jag älskar färgerna och de söta knapparna.


Rolig virtuell korsstygnstävling

Idag hittade jag en rolig tävling på Aftonbladets Wendelasida som går ut på att skapa sin egna korsstygnstavla med hjälp av några musklick och ett par väl valda ord. Det var lite för få valmöjligheter för att helt inspirera mig till att känna tävlingslusta men nog för att inspirera mig till att ta fram korsstygnen igen och skapa små roliga citattavlor. Påminner ju starkt om Huetts bok Korsstygn på nytt som kom förra året. Bra tävling att få inspiration av som sagt. Kanske årets julklapp?

Nymålad byrå

Jag är världssämst på att uppdatera min blogg och även väldigt dålig på att ta tag i att fota mina projekt, som ju är ett första steg till att kunna blogga. Dock får jag ett och annat projekt klart och även om det nu har gått ett tag så får jag väl redovisa mina senaste "skapelser" här efter hand. Idag tog jag mig nämligen tid att fota en del av dem.


Byrån har varit ett riktigt långt projekt och förtjänar därför ett riktigt långt blogginlägg, så håll till godo:


Det började med att pojkvännen flyttade in i våras och behövde egen byrå för att få plats med allt. Han fick plats med alla sina kläder(!) i den jag tidigare hade för enbart trosor, strumpor och BHar och jag började leta efter en ny.


En del av semestern i somras gick till att springa på loppisar och mäta för det var inget stort utrymme jag hade till godo. Tillslut gav jag upp och lurade med tidigare nämnd pojkvän till IKEA och tog billigaste möjliga.


Och så tänkte jag att jag skulle lära mig måla.


Efter att ha åkt omkring i massor av affärer utan att knappt hitta någon möbelfärg alls och insett att det definitivt inte finns i några roliga färger (försent fick jag reda på att man ska PRATA med dem i affären och att de kan BLANDA vilken nyans man vill typ) gav jag upp och använde färgen jag precis reashoppat på Panduro. Den var alls inte gjord för möbler utan vanlig akrylfärg men jag var vild och galen och tänkte att det alltid går att måla över.


Jag hade två mörkgröna tuber och en ljusgrön så jag tänkte använda den mörkgröna till själva byrån och ljusa till eventuella schabloner.


Jag målade på och blev helt nöjd men när det var dags att öppna andra tuben för att måla tjockare lager insåg jag att jag tagit fel och målat byrån i den ljusgröna. Kvar hade jag två mörkgröna tuber.


Det tog någon (eller några) veckor att komma över traumat och ytterligare en tid att bestämma att det fick vara så och måla mörka schabloner istället. När jag väl bestämt mig så långt så tog det bara några futtiga veckor att bestämma vilken schablon och samla mod att våga.


Och lackningen tog även den någon vecka men att lägga omslagspapper i lådorna tog bara nån timme!


Och resultatet blev detta:


Bild till vänster lånad av IKEA.


Och jag är helt nöjd även om det tog lite väl lång tid att nå målet. Jag har dock inte haft ork att fylla den än för jag är rädd att jag inte kommer att få plats med allt jag vill och det är nog inte läge att köpa ännu en byrå även om jag har två tuber med färg kvar...

Monsterskog

Jag och två bibliotekarier till är inblandade i ett förskoleprojekt som påminner om Alfons öppnar dörren där vi ska visualisera fyra bilderböcker för att hjälpa barnen att återberätta historierna och så småningom komma på egna berättelser.

Vi kom på att vi kunde göra som ett dockskåp med fyra rum och därför har vi skapat i flera veckor (dock inte oavbrutet) för att bli klara. Vi har samma berättelser och samma teman i rummen men gör dem var för sig. Och jag tänkte att jag skulle visa resultaten här allt eftersom.

Det första rummet som jag har blivit helt klar med är till den ljuvliga boken Sagan om den underbara familjen Kanin och Monstret i skogen av Jonna Björnstjerna, som har varit en favorit sedan den kom.

Så här blev den:


Vi var och raggade till oss ett gäng skokartonger från en skoaffär och har sedan målat bakgrund och klippt ut träd som vi klistrat i våra lådor. Rs träd blev snyggare än mina men jag är ändå helt nöjd.

Och så är det monstrets två personligheter framifrån och bakifrån. Gillar att det sur ut som det otäcka monstret liksom går framåt. De är gjorda i leran Model Magic från Crayola. Leran väger typ ingenting och var väldigt lättarbetad! Jag trodde att jag skulle få övertala R att göra mina gubbar för jag är inget bra på lera men det gick över förväntan! De är sedan målade med hobbyfärg och lackade.


Det finns nog en viss risk att dessa får följa med mig hem igen när projektet är över eller får jag helt enkelt köpa mer lera...

Lever

Nej jag har inte dött och jag har heller inte slutat skapa. är snarare så att jag är så kreativ att jag inte hinner blogga.

Några projekt är klara och ska bara fotas för att läggas upp och ett helt gäng med saker är under tillverkning. Håller bland annat på med mitt livs första sjal och till jobbet gör jag något tittskåpsaktigt som jag ska ha till förskolan.

Så håll ut - nytt kommer inom kort!

Mobilfodral

Ett och annat projekt blir faktiskt färdigt, sommarvärmen till trots. Ny mobiltelefon innebär ju självklart nytt fodral! Mobilfodralet blev egentligen klart för några veckor sedan, men det var precis innan jag åkte iväg nästan en vecka och sen var det bortglömt att det ännu inte var publicerat.


Tillverkningen är dock inte glömd. Jag såg mobilfodral i affären för 100 kr och tänkte att "äh, det där kan man ju göra både billigare och snyggare själv". Och så försökte jag. Skulle ju givetvis stajla till det ordentligt även om jag inte har sytt på tusen år. Tänkte att det kunde vara smart med extra foder och ficka för hörlurarna.

Resultatet blev sådär om man är petig. Har använt det dagligen så jag är inte helt missnöjd men det är lite buckligt och snett och att hörlursfickan rymmer max en nyckel ungefär, vilket i och för sig har varit praktiskt nu när jag har hälsat på mina föräldrar och varit tvungen att hålla reda på en lös extranyckel.


Fodralet består av ett snajsigt yttertyg från Ikea, skumplast som mellanfoder från Åhléns, en stuvbit mörkgrått ylle från min stuvbitskista, lite grått tyg till insidan av fickan och en begagnad dragkedja. Och så en liten bit kardborr och cirka tre kilo tålamod. Mönster finns inte utan det var en enda lång frilansande resa.


När det är lite svalare ska jag ge mig på det igen och göra ett nytt försök. Denna blev lite liten och än så länge passar nog mitt gamla bättre rent storleksmässigt.


Stjärnglans


Nu har jag testat att göra halsband! Har köpt på mig lite smyckesaker på Tradera. I bakhuvudet har jag ett gäng tovade bollar som jag borde ha gjort halsband av för länge sedan, men för stunden saknar jag inspiration och idéer. Blev ett stjärnhalsband under tiden!


Det blev i perfekt längd och visade sig även fungera bra som armband. Är dock mer en halsbandsmänniska. Har fem stjärnor kvar nu så kanske jag ska göra ett armband också i samma mönster eller spar jag dem till senare.


Och så invigde jag mina små berlocker! Passade ju perfekt med en stjärna tillsammans med de andra.

Spiralstickade strumpor


Det har varit tyst här ett bra tag. Jag har inte haft så mycket tid för stickande och pysslande de senaste veckorna. Har bara blivit några varv om dagen på mina strumpor som jag har hållt på med i evigheter känns det som. Nu är de hur som äntligen klara och sitter perfekt!



Jag har utgått från mönstret "Spiralstickad strumpa" i Anita Gunnars bok Vantar, mössor, sockor & sjalar. Efter mina förra (och första) strumpor tänkte jag "aldrig mer" men denna gången gick det lättare. Troligtvis för att det var lite roligare mönster och att jag stickade på båda samtidigt för att slippa den där tråkiga känslan av att göra samma sak än gång till när man precis är klar med den första + att det kan vara knepigt ibland att komma ihåg hur man gjorde på den förra.


Garnet är det välkända Fabel i färgen guacamole (151) och stickade på strumpstickor 3,5. Det tog ett tag att leta omkring på nystanet för att mönsterpassa men jag är nöjd med resultatet och det var helt klart värt det. Färgsjoken är ju så långa så det syns tydligt om de är ojämna i mönstret. Var första gången jag gjorde något med självrandat garn och jag skulle som sagt hellre haft lite mer blandat med färg.

Jag är hur som toknöjd med strumporna och nu inväntar jag bara kallare tider så de kommer till användning.


Totoromössa

Mitt i sommarvärmen har jag suttit och knåpat ihop en liten mössa. Vännen M har nämligen fått en liten flicka och det kändes lägligt att testa det fina Totoro-mönstret jag hittade på Hello Yarn under namnet Top Down Bonnet w/ Anime Character.


För er som inte känner igen karaktären är det från den fina filmen My Neighbour Totoro, fast orginalet är grått och inte ljusgrönt. I och med att det var en överraskningspresent fick ett garnnystan assistera huvud under fototagningen.



Den var väldigt lättstickad när jag väl hade förstått vad det var meningen jag skulle göra. Jag listade dock aldrig ut vad m stod för (ex. k1, m1) men jag förstod att det var ökning och chansade på att öka genom att göra en extra maska i den bakre maskbågen. Såg rätt ut iallafall. Missade länken på den smarta uppläggningen också så den blev inte lika bra som den kunde ha blivit. Gör jag om den kommer jag heller inte byta sticka mitt fram för det blev lite glapp där, som det ju så lätt blir.


Öronen var för trixiga att göra enligt mönstret på den lilla babyversionen så jag gjorde en fram- och baksida istället och sydde ihop. Ändrade lite i mönstret också så de går in och blir lite mer öronlika än helt platta. Brydde mig heller inte om att sticka knytbandet utan tvinnade bara de färger jag använt i mössan.


Stickade mössan med de nyköpta små stickorna och jag är sugen på att skaffa mig fler i andra storlekar med tanke på hur hiskeligt smidigt det var! För små projekt är de ju perfekta - inte massor av onödig längd som bara är ivägen. Stickstorleken är 4 och garnet ett loppisfynd: sextrådigt jättemjukt bomullsgarn som heter Safran. Ansiktet är påbroderat i efterhand.


Mössan visade sig passa perfekt i storlek och både mamman och pappan verkade nöjda. Tösabiten gillade dock inte att posa i mössa i sommarvärmen så det blev mest suddiga bilder. Hoppas hon kommer att gilla den dock, för jag blev lite kär och kanske kräver tillbaka den annars...

Perdita

Min andra Perdita har egentligen varit klar ett bra tag men jag har inte tagit mig tid att blogga. Det är mönstret Lily of the Valley och jag tycker hemskt mycket om det!


Till en början var jag lite skeptisk till bomullen. Jag tyckte helt enkelt att det jag tidigare gjorde i garn blev finare. Och så tyckte jag att det var lite väl brett för att passa som armband. Kanske är det bara jag som är ovan men det kommer troligen bli en till så jag har dem som muddar istället för armband.

Nu har jag gjort två av tre Perditamönster. Tänkte göra alla tre innan jag anmälde till Pulsklubben men jag har så många stickprojekt på gång nu att det är lika bra att skicka in det nu. Jag är nämligen inte säker på när den tredje blir av - speciellt nu när jag vill ha två lika av denna.


Jag följde mönstret och gjorde fem upprepningar. I och med att armbandet var så brett gjorde jag fem knapphål istället för två. Det håller ihop mycket snyggare så! När jag blockade ansträngde jag mig för att få fram den böljande kanten men det var lite knixigt.

Min första Perdita (Lilacs) hittar du här.

Paketöppning!

Idag var det rena julafton hos mig, eller kanske snarare födelsedag, med tanke på att det bara var jag som fick öppna paket. Inte mindre än fyra småpaket från Traderasäljare och ett från Adlibris!



Paketet från Adlibris innehöll stickbibeln Stitch'n bitch och den söta mössboken Itty-bitty hats. Har bara hunnit snabbläddra i båda men än så länge är jag helt nöjd med båda köpen. Jag känner förvisso typ bara ett barn men min förhoppning är att jag kan omvandla mössmönstren till lite större storlek. Vi får väl se hur det går med det...


Och så har jag ropat in smidiga och korta strumpstickor på 13 cm! Har ännu inte invigt dem men misstänker att det kommer att vara mycket smidigare än vanliga lite längre. Här ska stickas muddar! Återkommer när jag har invigt dem.

I påsarna ligger ett smyckelås (så att jag förhoppningsvis kan knåpa ihop ett halsband av mina tovade bollar) och små berlocker med texterna "hand made" och "made with love". Funderar på att sätta dem på i alla fall några av mina alster där det passar.

Vill du ha lika fina stickor som jag hittar du dem under "tillbehör" hos Garntrollet.

Födelsedagspresent

Igår var jag på födelsedagsfest hos Moa och hon fick ett Perditaarmband av mig i mönstret Lilacs, vilket var Pulsklubbens påskmönster.



Använde ett ljusblått garn med blåmelerade pärlor och blåa knappar. Stickor 2,5. Och en liten virknål för att göra knapphålsöglorna. Den var ett jättekul mönster och såg betydligt svårare ut än det var så det ska bli minst en till mig själv också. Ska dessutom försöka mig på något av de andra två Perditamönstrena innan jag raporterar in till klubben har jag tänkt.

Det var första gången som jag har blockat något jag stickat och det gick bra! Höll stickningen helt snabbt under kallt vatten och spände sedan upp den med hjälp av knappnålar på en kartongbit. Måtten efter blockningen blev 6 cm bred och 16 cm lång och då gjorde jag nio upprepningar av mönstret.


Det blev lite stressigt med blockningen i och med att jag påbörjade stickningen samma dag men med hjälp av en hårfön kunde jag snabba på processen lite. Så här såg hur som paketet ut när det var dags att ge sig iväg - en garnbit och en bit begagnad tapet. ch det blev en helt trevlig fest. =)

Mångfärgad halsduk

Sedan några dagar är jag klar med mitt första försök till skarf/halsduk. Lite feltajmat nu i värmen men den har visat sig vara perfekt för kvällspromenader.


Tycker helt mycket om att den är så formbar. Den är ca 170 cm lång så jag kan både ha den virad flera varv runt halsen (vilket är det jag har haft mest) eller mer hängande som en vanlig halsduk. Och så är den så fantstiskt mjuk! Enda nackdelen är att den luddar av sig en del...


Garn: Red Heart Damaris Color

Stickor: 15


Hur jag gjorde: Jag la upp 12 m och stickade sedan *2 räta maskor tillsammans, omslag* hela tiden och både på rät- och avigsida. Toklätt och snabbt och jag är jättenöjd med resultatet!


Den fina virkade blomman på bilden kan jag dock inte ta åt mig äran för. Den har Rebecca gjort och gett till mig i födelsedagspresent.

Bättre sent än aldrig


Så var jag, till slut, klar med mina Mrs Beeton som var Pulsklubbens januarimönster... Var lätt och ganska snabbgjort när jag väl lärde mig vad ssk och öhpt innebar.

Jag följde mönstret men använde enbart stickor 4. Nu har jag dock införskaffat även 4,5. Garnet är från min gigantiska boll samt nåt grönt mohairaktigt.

Det kommer definitivt bli fler Mrs Beeton men då med annat färgval. De första varven blev av någon outgrundlig anledning olika på de två muddarna och pärlorna hamnade inte där jag ville (för de ska väl vara mer uppe på kanten?) så det krävs minst ett försök till innan jag är helt nöjd.


Jag småpausar från mudderiet med en snabbstickad halsduk innan jag ska ta tag i aprilmönster, majmönster och eventuellt även påskmönstret. Sakta men säkert kommer jag ifatt hur som.


Halva vägen


Nu är jag klar med en Mrs Beeton och den andra är påbörjad. Gick snabbare än jag räknat med nu när jag äntligen har lärt mig vad ssk och öhpt betyder. Är dock halvnöjd med färgkombinationen. Var mest att jag redan hade vita pärlor uppträdda på det gröna garnet och jag därför bara körde. Älskar dock mönstret så jag lär göra om dem med andra färger och lite ändringar. Ska dock göra klar en matchande till denna först.

Svampar från mars


Äntligen är jag klar med Mushroom Pulse Warmers som var ett av marsmönstren i Stickameras pulsklubb! Lite efter med andra ord, men bättre sent än aldrig.

Mönstret var på engelska och det var en hel del jag inte förstod så jag improviserade lite. Det jag lärde mig var att våga klippa i stickat och att göra knapphål. Gillade inte riktigt det där med att klippa så det kommer jag nog att hålla mig borta ifrån ett tag framöver...



Jag satte knapparna lite för långt in vilket resulterade i att kanten blev lite fladdrig. Försökte avhjälpa genom att klä med en liten bit ylle för att stadga upp men det resulterade bara i att kanten står ut ännu mer. Får se om det lägger sig efter ett tag.


Jag hade nog aldrig tagit tag i det här mönstret på eget bevåg så det är tur att jag blev "halvtvingad" för de var rätt roliga att göra. Är ju det som är mitt mål med pulsklubben - att prova på nya saker. Funderar på att ta tag i februarimönstret Mrs Beeton nu när jag äntligen har lärt mig omslag och annat matnyttigt.

Stickning på film

Nämnde KnittingHelp på pysslet idag och lovade lägga ut en länk. Har själv inte botaniserat runt så mycket men vid en snabbtitt verkar det vara en bra-att-ha-sida.

Nylärd

Idag har jag fått lära mig både omslag, ssk och öhpt på pysslet. Plötsligt har jag tusentals mönster att välja på.

Inget kan stoppa mig nu.

Ny hylla

Jag köpte hyllan redan när jag flyttade in i min lägenhet för fyra (!) år sedan och så har den stått omålad i skrubben. Fram till nu. För några veckor sedan köpte jag färg på Panduro och igår målade jag den medan jag tittade på film. Idag var det dags för montering på köksväggen!


Äntligen får mina burkar en bättre plats än ovanför spisen vilket innebär att de slipper bli sådär fettiga. Prima. Titta gärna lite extra på den fina blå burken längst till höger. Fick den häromdagen av Eric som varit i mumingalna Japan. Underbar!

Korvmuddar

Äntligen är jag klar med ett par muddar från pulsklubbens mönster iallafall! Blev förvisso de absolut enklaste men det är hur som en början.

Jag följde Ilsefins mönster helt men använt mig av strumpstickor 3 istället för 2,5. Jag hade 13x4 maskor vilket blev lite stort för mig men jag planerade redan från början att ge bort dem. Därav det lite tråkiga färgvalet. Det räcker med ett par gråsvarta muddar till mig själv och då använder jag hellre mina skuggmuddar.


De var dock ett bra film- och pysselträffmönster. Krävdes inte så mycket uppmärksamhet, vilket passade mig bra just nu.

Skugga


Det har varit tyst här ett tag. Jag har dock småpysslat även om det inte har redovisats här. Idag tog jag dock tag i kameran och fotade mitt första försök till skuggstickning. Följde mönstret "Sara" i Adolfssons Pulsvärmare - en inspirationsbok. Var roligt så det blir säkert fler.

äh

Typiskt. Givetvis är första mönstret i pulsklubben på utrikiska. Hade hoppats på en mjukstart... Har tröstat mig med skuggstickning istället och väntar på kraft att ens orka tänka på att försöka översätta. Just nu känns det på tok för oöverkomligt tyvärr. Men fina muddar är det så jag hoppas att det lossnar så småningom.

Blå liten lampa

Det blev lite väl tomt när julstjärnorna åkte ner från mina fönster - speciellt med tanke på att vädret fortfarande är precis lika mörkt och trist som det har varit hela vintern. Jag har därför börjat gå i lamptankar och nu är - äntligen - mitt första lampförsök klart.


Mönstret hittade jag i tidningen Kreativa Kvinnor 1/2008. Det tog evigheter att klippa ut de fem delarna med alla sina rundningar och att det dessutom var fel på mönstret och/eller att jag var slarvig innebar att delarna inte riktigt passade ihop när jag väl skulle börja pussla. Mellanrummen var helt enkelt för små. Av den anledningen har det tagit en smärre evighet att få den klar och det som skulle bli en testversion i trist enfärgat papper får nog helt enkelt bli mitt enda exemplar på ett tag.


Men det blir nog fler lampor om än med lite mindre klippdetaljer. Och av större modell. Denna känns lite futtig i fönstret - troligtvis på grund av att julstjärnan var betydligt större.

Årets utmaning

På ren inpuls anmälde jag mig precis till Stickameras Pulsklubb. Gissar att det kommer att bli årets utmaning för min del med tanke på att jag ännu inte tagit tag i att lära mig mer än räta och aviga med en eller annan maska. Men med hjälp av ett forum ska det väl kunna gå får jag hoppas.

Ljuslyktor


Innan allt julpapper åkte upp på hyllan igen passade jag på att "slå in" några glas jag köpt på second hand för att göra dem lite trevligare att ha värmeljus i. På nederdelen har jag presentsnören och på överdelen har jag stansat ut stjärnor i vanligt omslagspapper. Tejpade bara fast det till en början vilket visade sig hålla sådär så vi får se om jag klistrar eller byter ut allt till något annat som kanske är lite mindre juligt.

Muddar med smock

Nu är julen över och klapparna utdelade så jag kan visa mammas julklapp. Det blev ett par gråa muddar efter mönstret Britta ur Adolfssons bok Pulsvärmare - en inspirationsbok.

Kortfattat stickar man muddarna ut och in på strumpstickor (för att på så vis få mest räta) med tre räta och en aviga hela tiden. När mudden är klar syr man ihop de aviga maskorna i ett jämt rutmönster. Fullständig beskrivning finns som sagt i ovan nämnda bok.



Jag hoppas mamma får användning av dem även om hon är den evigt varma som typ aldrig fryser...