RSS

Spiralstickade strumpor


Det har varit tyst här ett bra tag. Jag har inte haft så mycket tid för stickande och pysslande de senaste veckorna. Har bara blivit några varv om dagen på mina strumpor som jag har hållt på med i evigheter känns det som. Nu är de hur som äntligen klara och sitter perfekt!



Jag har utgått från mönstret "Spiralstickad strumpa" i Anita Gunnars bok Vantar, mössor, sockor & sjalar. Efter mina förra (och första) strumpor tänkte jag "aldrig mer" men denna gången gick det lättare. Troligtvis för att det var lite roligare mönster och att jag stickade på båda samtidigt för att slippa den där tråkiga känslan av att göra samma sak än gång till när man precis är klar med den första + att det kan vara knepigt ibland att komma ihåg hur man gjorde på den förra.


Garnet är det välkända Fabel i färgen guacamole (151) och stickade på strumpstickor 3,5. Det tog ett tag att leta omkring på nystanet för att mönsterpassa men jag är nöjd med resultatet och det var helt klart värt det. Färgsjoken är ju så långa så det syns tydligt om de är ojämna i mönstret. Var första gången jag gjorde något med självrandat garn och jag skulle som sagt hellre haft lite mer blandat med färg.

Jag är hur som toknöjd med strumporna och nu inväntar jag bara kallare tider så de kommer till användning.


3 kommentarer:

antfarm sa...

Tack! Det är fantastiskt trevligt att kunna sprida ut sig som man vill och inte flytta runt på symaskinen.

Vika superfina strumpor. De passade också bra i det självrandande garnet.

jag började titta på "Min granne Totoro?" hos min svägerska men hann inte se den klart:(

antfarm sa...

Ps. jag läste närmare på din Totoro mössa. Den här sidan har jag haft mycket hjälp av när jag stickat engelska mönster.

http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary

myrkyr sa...

A - hoppas att du får tid att titta klart på filmen någon gång för den är så himla fin! =) Och tack för länktipset! Kommer att komma till användning.